Thursday, July 23, 2009

Perjalanan dari timur ke barat berjalan kaki??

Salam pembuka bicara..

Kelmarin kan ada senggang untuk mahasiswa tahun 1 dan 2.. Tahukah kita yang diorang habis aktiviti jam 6.00 kadang2 ada yg awal 5 petang.. mana yang lincah aktiviti adalah bas kan..

kalo yang lmbat habis.6.30 ke? macammana ye? bas da jalan..

kalau paling sedih.. dapat beratur nak naik last bas.. tp bas da penuh macam sardin.. so yang hujung2 tu xdapatlah naik kan..

cuba kita imagine nak tunggu bus 7.30 gerak semula.. lama kan menunggu,, Solat mgrib macammana bg muslim??
kalo adu kat MPP jawapannya.. pergi solat di masjiid.. boleh solat, tp selesa ke? dengan pakaian yang masam dan berpeluh..

so ramailah adik2 kita ni berjalan menempuh arus menghala ke barat. 5km tue?
jauh ke? dekat je..

Lagipun tiada pun pelajar kita yang junior ni mengadu.. that great.. tiada aduan maka tiada tindakan.. teruskan berjalan.

Penyelesaian:

GSSU sarankan kepada yang berkenaan.. datuk2 nenek2 abg2 kakak2 adik2

1) mintak jasa baik sediakan BAS tmbahan untuk hari rabu saja.. Please! hari rabu je.. PEtang.. untuk junior2 ni balik..

2) Mana2 yg kelab yg tak menggunakan kemudahan di timur.. lakukanlah aktiviti di barat.. PLEASE kawan2 presiden..
3) dalam fikiran.. so hope u all yg membaca tambah2 cara penyelesaian..

wasalam..

i learn to dare to speak.
dari pelajar untuk pelajar kepada pelajar..
Gssu untuk SEMUA.



1)

6 comments:

penaberkata said...

aku dulu biasa je jalan kaki dr timur ke barat. Tak mengeluh pun. Kalo belajar, semua nk mewah@ senang, beli ka kereta @ motor. Biar depa tahu susah payah belajr.. Jangan tahu habiskan duit ptptn je... Berjalan tu satu exercise. Kalo x nk berjalan, tggu la bas 7.30 tu. Tak pon, korang lepak kt seroja dulu. Mesti ada member2 kan. Dah tahu xtvt tu habis lambat, bw la baju spare kan... Jangan nak manjakan sangat. Org dulu2 lg ssh tau nak timba ilmu. Sekarang nie, depan mata semua ada, tinggal nak @ tak nak je

suikodenatvirus said...

bkn nk membangkang tp nk beri sedikit pandangan...
kdudukna ak xlah setinggi mane
xseteguh mpp
tp bygkn la klo 14 orng student junior ppn blik dr timur ke brt jam 11.30 mlm?
mane keselamaatn dorg?
nsb baik ak n mbr ak da time 2
kteorang tlg la pjk abg2 bas ni tp xdpt nsb baik da student ppn ni try push pas kteorng xdpt wat pape abg bas 2 pn anta r dorg....
mcm xreleven je jdual bas last kul 11 sdngkn aktvti silt abis kul sblh mane r smpt dorg nk kjr bas...
pkrkn la agr jdual 2 dpt dimanafaatkan due2 pihak.

fadh said...

alasan bas ditamatkan jam 11 malam.. driver pun nak jumpa anak bini.. banggang padahal kan ada syif.. macamlah driver to keje 24 jam,,
kalo dulu 11.30 blh habes takkan sem ni xda.. MPP mana MPP?

papepun ada driver yang ok.. sngat ok dan membantu.. ucapkan terima kasih pada driver,.

Anonymous said...

ak da tny abg bas ni
dorg ckp arahan dr mpp
coz driver da ngadu dulu jam 11.30 dorg rmai amk dak datting je
jd cm buang minyak jela...
2 yg ak interview la btl x ak xtau...
tp xkn la krn nila setitik rosak susu sebelanga?

fadh said...

masalah gak budak dating ni ek.. ish2, sbb diorang yg lain kelebihan di tarik balik...

aku rasa truskan je ar ngn 11.30.. yg dating2 tu.. hal diorang.. diorang pun guna bas.. so hope dapat proceed je ar 11.30..

alasan membazir minyak sangat tak relevan.. we pay for it.. kalo tak jalan??? diorang untung.. tu je. bayangkn spatutnya gaji smpai 11.30tp diorag 11 da balik..amacam? haram tetap haram siot.. ni pandangn peribadi aku je.. heehe

si kuchen etam said...

salam.
sorry la klo comment ni dah lambat. tapi, saya sangat bersetuju kalau perkhidmatan bus diteruskan ke pukul 11.30 mlm. majoriti kawan2 saya ke CAIS naik bas pukul 7.30 dan 8.00 mlm.so,bape jam sangat la dapat dok CAIS tuh.ada sekali tuh tertinggal bas naseb baek ada abg tuh bagi tumpang.klo x jawab nyer kami berdua pompuan terpaksa jalan kaki dah..